Sleep om te verversen

Werken en leren

De Timmerindustrie groeit! De komende jaren heeft de branche heel veel vakmensen nodig. Vakmensen met een goede opleiding die het willen gaan maken in een oeroud ambacht met de modernste technieken.

Werken en leren

Wil je een echte doe-studie? Werk je graag met machines, computers en je handen? Wil je bovendien later makkelijk een baan kunnen vinden? Dan ga jij het maken in de wereld van hout.

KIEZEN VOOR EEN ZEKERE TOEKOMST

Wedden dat je om je heen nu één, twee, drie, nee zeker vier dingen van hout ziet? Hout is overal. De deur, het kozijn, de vloer, de trap ... en nieuwe deuren, kozijnen, enzovoort zijn altijd nodig. Hout is de toekomst. Ook die van jou?

Kiezen voor de Timmerindustrie betekent kiezen voor een zekere toekomst. Eén van de vriendelijkste sectoren in de bouw. Schoon, droog en veilig.

Ideaal voor doeners die geen zin hebben om in weer en wind op een bouwplaats te staan. Doeners die het leuk vinden om te werken met computers en moderne machines. Doeners die zich willen (blijven) ontwikkelen…

Ben je benieuwd welke beroepen er allemaal zijn in de Timmerindustrie? Klik dan hier!

WAT WIL JE LEREN?

Houtdatwerkt biedt een aantal praktijkgerichte opleidingen voor verschillende doelgroepen.

Het Stappenplan Houtbewerken is een zeer praktische leermethode voor basisvaardigheden in de houtverwerkende industrie. Dit leermiddel kan bijvoorbeeld worden gebruikt op praktijkscholen, in het voortgezet speciaal onderwijs, instellingen voor psychiatrische patiënten en penitentiaire inrichtingen.

Volwassen medewerkers die werkzaam zijn in de Timmerindustrie die via een opleiding een (hoger) vakdiploma willen halen, voelen zich op een reguliere school over het algemeen niet op hun gemak. Daarvoor is er een nieuwe mogelijkheid. Werkend leren via het eigen leerbedrijf, aanvullende scholing via de Samenwerkingsverbanden (opleidingsbedrijven) van Houtcirkel en een diploma met een vergelijkbare waarde als een mbo diploma: het branchediploma Industrieel Produceren met Hout! De exameneisen zijn vastgelegd in de Branche Kwalificatie Structuur Industrieel Produceren met Hout (BKS IPmH). Via EVC kun je hiervoor vrijstellingen verkrijgen. Voor de opleidingen is een digitaal leermiddel beschikbaar. Dit digitale leermiddel is tevens bruikbaar op mbo scholen voor opleidingen IPmH.