Sleep om te verversen

Erkenning van Verworven Competenties

EVC staat voor het Erkennen van Verworven Competenties. Het is een instrument om vast te stellen op welk niveau iemand functioneert. Bij EVC wordt niet alleen gelet op hoeveel uren je in de schoolbank hebt gezeten maar ook wat je na je opleiding hebt gedaan. Met EVC worden je kennis en vaardigheden getoetst en beschreven in een ervaringscertificaat.

EVC

EVC erkent dat mensen zich ook buiten school en de werkomgeving ontwikkelen: bij verenigingen, thuis of in vrijwilligerswerk. Bovendien kan het de kortste weg naar een mbo- of branchediploma zijn.

Waardering en erkenning

In het houtvak draait alles om vakmanschap. Daarom is het belangrijk dat vakmanschap wordt gewaardeerd en erkend. Veel mensen hebben geen diploma's of hun diploma's zijn niet meegegroeid. Maar ze hebben wel veel geleerd, in hun beroepspraktijk maar ook daar buiten! Helaas kun je dat moeilijk op papier aantonen. EVC Industrieel Produceren met Hout biedt dan uitkomst. Het geeft aan op welk niveau je presteert en wat je daarvan bewezen hebt te beheersen. Je kunt met EVC Industrieel produceren met hout ook zien wat je nog mist om een (hoger) branche- of mbo diploma op je vakgebied te halen.